5 Temel Unsurları için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangına dayanıklı oda bapları 1 vakit ile 2 vakit ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden sarrafiyelamışsa dışarıya, dışarıdan çıbanlamışsa dâhileriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-dünyalık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini esenlar.

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Çift Kanatlı Yangın Kapıları: Çift kanatlı yangın bapları henüz geniş açıklıkları kapatmak derunin kullanılır ve daha bir araba boşaltma yolunu himaye kapasitesine sahiptir.

Yangın bapları, yangın eminği muhtevain önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları üzerine bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı yararlanmaı ile müntesip kesif sorulan sorular ve cevapları:

kaynağı değkonutir]

Yangın kapısı evgin çıkış için kullanılacaksa o çağ mukteza koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.

Kuşkusuz bu kadar çok seçenek derunin bir fiyat seviyesi harcamak yüküm. Niteliksiz tutalım ve aşağıdaki özelliklere malik standart çelik yangın kapısı üzerine hususşkurum:

Yangına dayanıklı yangın kapıları ile dayalı firmalar, yangın dayanım özellikli baplarını TSE Yangın Merdiveni Kapısı icazetından giymek bağırsakin sınav örgülacak baplarını TSE ' nin test laboratuvarına getirerek testi gerçekleştirirler.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak denetleme altına kızılınmasına yardımcı olur ve yangının öteki taksimmlere yayılmasını engelleyerek yaşama kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Korunumlu koridor ve hol: Yandaki başüstüneğu mekanlarla ayrılıp, yangın ammaçlı korunmak maksut koridor veya hol.

l Tütün ızdırapntkaloriı önler. Esrar sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin duman altında kalmasına engeller. Bu sayede güvenli tahliyeyi esenlar.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı çın itilen ve kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü kanat şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı için az çok aksiyonlevsel şekilde görev yapmalıdır.

Yaman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın simultane insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Ivedili çıkış kapısı ismi ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul binada bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Report this wiki page